Last minute оферти

Дубровник, Plat
МястоДубровник
ХотелPlat
Нощувки3
АгенцияКалина Травъл
Цена299.00 лв.
    
Описание
Контакти
АгенцияКалина Травъл
Телефон0888558030
Emailoffice@kalinatravel.bg
Сайтhttp://www.kalinatravel.bg
5 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

Дати:
• От 21.04. до 25.04.2011


Добре дошли в страната на природното съвършенството!

Дубровник е изпълнен с живот. Тук ще усетите неподозирани до сега от Вас трепети. Малко места по света могат да овладеят смесицата на младост и очарование, съвремие със средновековие и барок. Забележителностите изникват пред Вас една след друга. Оставате завинаги запленени.

Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.6 HRK)


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА


1 ден – София– Дубровник
Отпътуване в 22.00 ч.от стадион „Васил Левски“ по маршрут София – Калотина – Ниш –Дубровник.

2 ден – Пристигане сутринта в Дубровник и настаняване в хотел Плат 3*. Време за почивка и освежане след пътуването. В 15:00 обиколка на туристическия град Цавтат. Районът на Цавтат е привлекателен най-вече заради средиземноморската растителност, която покрива всичко наоколо. Предимство е и чистото море и смесицата от старо и ново в архитектурата. Първоначално Цавтат е бил гръцко селище, наречена Епидаурос. Около 228г. пр. Хр. то пада под римска власт и става колония. В Цавтат могат да се видят уникални заливи, красиви подводни зони и богата растителност

След разглеждане на Цавтат, трансфер до хотела и свободно време за плаж. Вечеря. 1-ва нощувка.
3 ден – Закуска.9 часа панорамна обиколка на Дубровник – с продължителност около 1,30 ч - Перлата на Хърватската Ривиера - с екскурзовод на български език. Тази екскурзия ще Ви разкрие най-красивите места в Стария град, включен в списъка на ЮНЕСКО за защитено културно наследство и ще Ви даде възможност за прекрасни панорамни снимки от високо. Този древен град е заобиколен от укрепления и крепостни стени и е съкровищница на архитектурни и културни шедьоври. Те са съхранени през вековете. Крепостните стени обграждащи града с дължина 1940 м казват че са най–здравите укрепления в Европа. От тук се открива възхитителна гледка към целия град.
Пешеходен тур – с продължителност около 2 часа с екскурзовод на български. Разходката по тесните улички ще Ви запознае с историята и културата на този магнетичен град. Ще посетите Доминиканския манастир и ще разгледате колекцията от средновековни картини. Ще надникнете и в Кнежев двор – построен през 15 век, използван за седалище на държавните управници по времето на Дубровнишката република, съществувала от 14 в. до 1808 г. Днес дворецът е превърнат в музей.
Разглеждане на площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влах светецът - защитник на града и Свети Спас, колоната на Орландо, малкия и големия фонтани на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица, Йезуитската църква Свети Игнасиус и старинната улица Страдун, Францисканския манастир. Свободно време.
Обиколка на остров Локрум /заплаща се вход и билет за кораб с екскурзовод на български език/, Ботаническа градина, Бенедектински манастир. Свободно време за плаж на острова или връщане в Стария град за индивидуално разглеждане.
Около 18 часа трансфер до хотела. Вечеря. 2-ра Нощувка.
4 ден Закуска. Посещение на остров Корчула -екскурзия по желание. По пътя разглеждане на Малкия Стон. Обиколка, посещение на ферма за миди, дегустация на стриди и домашно вино/ по желание/.Тръгване към Стон/ 2 км/ , панорамна обиколка на крепостните стени, които са най- дългите след тези на Китайската стена, в оригинал 5.5 км до сега са се запазили 4,5 км.
Панорамна гледка към Солниците, запазени още от времето на Дубровнишка република.
По живописния полуостров Пелешац - към град Оребич - преминаване през Пелешкия канал към остров Корчула/ около 15 мин с кораб/.
Разглеждане на стария град Корчула. Свободно време.
Около 15 часа, с кораб се връщаме в Оребич; плаж, посещение на винарна Матушко. Рзглеждане на избата, запознаване с производството на вино, дегустация- отпиват се три вида вино, ракия, вишновка. Най- качественото червено вино в Хърватска се произвежда на полуостров Пелешац от грозде Плавац мали, а виното се казва ''Дингац'' и това вино е включено в дегустация. Трансфер до хотела. Вечеря. 3-та нощувка.

5 ден - Закуска. Екскурзия по желание от Дубровник – до Будва и Котор (разстояние 90 км), прекосявайки живописния Которски залив с фериботната връзка Каменари - Лепетане .

Пешеходна разходка из Старата част на Будва – едно от най-старите селища в Европа. Средновековен град, разположен на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти. Те водят в плетеница от тесни улички и малки площади като са запазили паметници на историята и културата на различни средиземноморски цивилизации.
Разглеждане на Котор с характерните за периода от 12 до 14 век стилове и удивително добре запазеното историческо наследство е под закрилата на Юнеско в листата на природните и културни феномени/. Впечатлява със своите неповторими архитектурни и културни паметници от 12-14 век: Катедралата Свети Тифон /1166 год./, църквите Света Ана, Света Богородица и Свети Лука /1195 год./. Изкачване на крепостта и фотопауза от върха . Възможност за морска екскурзия из Которския залив с посещение на изкуствения остров и църквата Мадоната от Скалата. Пристигане в София около полунощ.
Пакетната цена включва:

транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания-категория 3***
3 нощувки в хотел Плат 3* на човек, настанен в двойна стая
3 вечери на блок маса
3 закуски
медицинска застраховка за периода на екскурзията
безплатна панорамна обиколка на Дубровник с местен екскурзовод на български език
водач от агенцията

Пакетната цена не включва:

Крепостните стени на Дубровник – около 7 евро,
Цитаделата /Будва/ - 2 евро,
Морска екскурзия - с корабче до остров Локрум – 7 евро
Морска ексурзия в Которския залив, вход в Св. Богородица на Скалата – 16 евро
Пешеходен тур на Дубровник с екскурзовод на български език – 5 евро
Екскурзия до Будва и Котор – 25 евро
Остров Корчула – целодневна екскурзия – 20 евро ( осъществява се при минимум 20 пълноплащащи туристи)
Забележка: Допълнителните екскурзии се заявяват от България по предварителна заявка.

Дoплащане:
Деца до 2 години- 150,00 лв.
Деца от 2 до 12 години настанени на допълнително легло в двойна стая- 210,00 лв.
Необходими документи:
ксерокопие на задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Информация за Last Minute оферти. Подредена и детайлна информация за LastMinute оферти.

Оферти за 1 май | Оферти за 24 май | Промоции. Промоция

Сайтът се продава